Wanneer we een renovatie uitvoeren komen we vaak een woning of een ander pand tegen waarbij het glas slechts enkel is uitgevoerd.
Met oog op onder andere het milieu is het natuurlijk verstandig om dit te laten vervangen voor dubbel glas en dit is dan ook iets dat we graag voor u doen. We kunnen er op deze manier bijvoorbeeld voor zorgen dat uw woning of pand beter geïsoleerd wordt en dat u daarmee bijvoorbeeld gemakkelijk kunt besparen op de kosten van de energie. Tevens adviseren we u over het ventileren van de woning doormiddel van ventilatorrooster

Soorten glas:
Wij zijn  in staat om verschillende soorten glas te zetten. Alvorens we met het glaszetten aan de gang gaan, bieden we u de keuze uit een aantal verschillende mogelijkheden en zullen we u hierover desgewenst passend adviseren. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan luxaflex of glas in lood tussen het isolatieglas. 
Dit kan de gewenste uitstraling bieden, maar er daarnaast ook voor zorgen dat u met betrekking tot de zonwering passende mogelijkheden krijgt. Wanneer we dubbel glas voor u aanbrengen is het echter wel van belang om rekening te houden met een levertijd van ongeveer drie weken. Het glaszetten is nauwkeurig werk, waardoor onze professionele schilders even de tijd nodig hebben om de ruit in te meten en deze vervolgens op maat te bestellen. Zo kunnen we er voor zorgen dat de ruit uiteindelijk goed zal passen en u optimaal kunt profiteren van uw dubbel glas.

Glaszetten met kit:
Het vastzetten van ruiten gebeurde over het algemeen altijd met behulp van stopverf. Glaszetten gebeurt tegenwoordig echter aan de hand van kit, waardoor we ervoor kunnen zorgen dat de afwatering op een effectieve manier geregeld is en de ruit gemakkelijk te verwijderen is wanneer de ruit bijvoorbeeld beschadigd raakt of zelfs sneuvelt. De kit wordt tijdens het glaszetten aangebracht in combinatie met een glasband en de bijbehorende glaslatten om op die manier voor een stevige constructie te zorgen die jaren mee zal gaan.

 

Isolatieglas:
De laatste trend op het gebied van glaszetten is toch wel het isolatieglas. Wij kunnen u uitstekend adviseren over de mogelijkheden van dit glas binnen uw woning of bedrijfspand. Nu de nadruk steeds vaker op het milieu komt te liggen is het natuurlijk van belang dat we de warmte zoveel mogelijk binnenhouden en aan de hand van isolatieglas is dit uitstekend mogelijk. We zijn op de hoogte van de laatste mogelijkheden en brengt u daarvan graag op de hoogte.